Summer

Aug
5
2016
Skanderborg, DK
Smukfest
Share

Yoga-rockeren Sting spillede velfriseret voksenpop...

 

Popveteranen pendulerede mellem det overskudsagtige og velmenende ligegyldigheder i bøgeskoven.

 

Det er de færreste nulevende musikere, som kan mønstre et så bugnende hitkatalog som Sting kan det. Den engelske popveteran har vadsækken fuld af store og populære sange – både helt tilbage fra The Police-dagene i slut-70erne og start-80erne, men så sandelig i lige så høj grad fra hans over 30 år lange karriere som feteret solist. Der er nok at tage af. På Smukfest lukkede manden med det borgerlige navn Gordon Matthew Thomas Sumner godt op for sækken og delte rundhåndet ud af sit musikalske arsenal af stilfuld, velfriseret voksenpop.

 

Det er næsten for overlegent, at åbne med to så store evergreens som "Every Breath You Take" og "If I Ever Loose My Faith In You", men det kan man tillade sig, når man er Sting. At være overlegen. Nogle gange næsten er han dog på grænsen til det irriterende og alt for velmenende. Over the top. Han sprænger det klodefrelsende yoga-rock-barometer.

 

Den veltrimmede 64-årige poparistokrat og hans generelt bundtighte orkester slingrede ikke meget gennem den fem kvarter lange seance på Smukfest. Måske for lidt? Hos Sting n’ friends er det helt styr på skidtet. De mindste detaljer. Her er ingen plads til sprækker. Nul huller i panseret. Hverken når han og bandet kaster sig ud i de jazzede jams, reggaeekskursionerne og latin-flirterne. De mestrer og kan det hele. Lidt for godt. Tit på en højskole-overskudsagtig måde.

 

Generelt var der mest saft og kraft i de gamle The Police.sange. "Message In A Bottle" og "So Lonely" besad stadig en smuk ensom desperation. "Next To You" havde et småbistert og semi-punket snit. Men også sange fra solokataloget tog sig godt ud. Den messende "Fields Of Gold" og det tunge C-stykke på "Englishman In New York" sad i skabet.

 

Omvendt så var der også flere døde perioder indimellem. "World Is Running Down" var noget af en ørkenvandring. "Roxanne" var sloppy, hvor Sting havde endog meget svært ved at nå op i det høje register. En tam version af den arabisk-klingende "Desert Rose" fes ubemærket hen over hovederne på Smukfest-publikummet. Ligegyldigheder.   

 

Sting viste dog, at han fortsat har sin berettigelse som popartist. En popartist, der lever højt på fortidens meritter. Men en del af hans ting holder til gengæld fortsat. Yoga, urtethe og mellemleder-t-shirts med nedringede V-udskæringer sat til side.

 

(c) Berlingske by Mads Hendrich

 

Comments
0

PHOTOS

img